Cubul rubik și lecțiile sale de leadership S2E009

Așa cum ne-a obișnuit până acum, Mirela Pascu reușește să îmbine jocul cu teoria și ne prezintă astăzi principiile de leadership pe care cubul rubik le susține și felul în care acestea trebuie aplicate de către un lider etic.

De-a lungul anilor au existat și există în continuare numeroase recorduri mondiale pentru a rezolva cubul rubik. Toate aceste recorduri nu fac altceva decât să sublinieze faptul că, deși rezolvarea cubului pare imposibilă, lucrurile nu sunt așa cum par. Soluționarea haosului generat de acest puzzle colorat se rezumă la două modalități: făcând lucrurile ca la carte sau trișând. Dacă prima soluție vi se pare una dificilă, iată câteva variante pentru soluția trișării: poți picta cubul folosind o pensulă fină și culori adecvate, poți transforma orice cub în unul rezolvat, poți dezlipi abțibildurile de pe fiecare pătrățel și realipi în pozițiile finale sau poți demonta cubul, urmând a-l remonta în poziția câștigătoare.

Ce reprezintă, deci, povestea de mai sus? Ei bine… trișare! Cubul prezintă anumite calități care îl fac atât de atractiv, însă aceleași calități îl califică drept cel mai bun exemplu pentru a demonstra principiul eticii. Etica este frustrantă, poate fi imposibilă de aplicat și mereu este tentant gândul de a căuta soluții pentru a trișa, însă după cum se poate observa din recordurile de soluționare pentru cubul rubik, se poate! Da, etica este posibilă! Culorile cubului, forma și dimensiunile lui reprezintă complexitatea eticii unui leader. Pe măsură ce acesta va rezolva problemele din viața proprie, această jucărie îi va învăța, prin câteva lecții, să facă mișcările și mutările cele mai corecte. Atunci când lucrurile sunt realizate corect, se creează ordine. Alegerile și deciziile leaderului nu se află în vid, ci îl vor afecta și pe el, și pe angajații lui. Efectele unor decizii greșite lovesc spre fiecare angajat, din orice nivel al companiei, și acest lucru se întâmplă atunci când nu sunt respectate promisiunile.

cubul rubik

Lecții de leadership primite de la cubul rubik

Prima lecție de leadership învățată de la această jucărie este aceea că există un standard acceptat legat de ceea ce înseamnă just sau corect. Așa cum cubul nu poate fi considerat soluționat până când fiecare din cele șase fețe ale sale nu au câte o culoare completă, așa și în viață există câteva standarde acceptate cu privire la ceea ce este etic în lumea afacerilor. Există reguli și așteptări ce formează standardele pentru principiul eticii. Atunci când vedem un cub rubik amestecat, tendința noastră nu este de a-l amesteca și mai tare, ci de a-l rezolva, de a restabili ordinea. Cubul nu poate fi rezolvat dacă ordinea lui nu a fost restabilită. Leaderul este soluția cubului amestecat, deoarece tot leaderul este cel care produce ordine în companie. Comportamentul care este etic, moral și legal ar trebui să constituie unul din scopurile principale ale acestuia.

Următoarea lecție învățată de la această jucărie este aceea că, în etică, nu există scurtături. Un studiu spune că există 43 de catralioane de variante de mutări pentru cub, dar o singură soluție este acceptată.

Cea de-a treia lecție învățată de la cubul rubik este dată de fiecare mutare care afectează toate piesele puzzle-ului. Nimeni nu crede în ideea că poate afecta o față a cubului fără să fie și celelalte afectate, la fel ca organizarea. Ne aflăm într-o lume a declinului din punct de vedere al cultului moralității. Acest lucru se întâmplă în urma unor decizii greșite, succesive, care au erodat încet fundamentul moral, iar aceste decizii sunt:

  • leaderii cu valori amestecate erodează standardele de etică;
  • leaderii cu valori amestecate își argumentează logic deciziile greșite;
  • leaderii cu valori amestecate își compartimentează acțiunile greșite, iar în acest stadiu, leaderii neetici își secționează viața în compartimente.

Totul începe cu o simplă acceptare a compromiterii unui standard, iar aceasta este imediat urmată de argumentarea logică pentru a adormi conștiința, iar pentru a face comportamentul și mai puternic, leaderii compartimentează acest obicei. Dacă un leader are de gând să modeleze un comportament etic, următoarele patru principii sunt necesare de respectat:

  • își asumă responsabilitatea;
  • își dorește măsurabilitate;
  • dezvoltă integritate;
  • face mișcări corecte.

Precum cubul rubik, există multe posibilități de mutări în fiecare zi, însă doar una este cea mai corectă și cea mai potrivită pentru afacerea ta! Acesta este încă un tip de jucărie care ne oferă principii morale de aplicat în viață. Descoperă și restul jucăriilor urmărindu-ne în continuare și ascultă podcasturile noastre pentru mai multe informații!

Leaders HUBEpisod 23