Cunoști costul de achizitie al unui client nou?S04E15

La final de an, cu toții obișnuim să începem contorizarea anului ce a trecut, planificarea bugetului și să punem rezoluții pentru anul viitor. Cristina Norocel și Adrian Burlacu, au pregătit un subiect rar întâlnit în lumea antreprenoriatului. Tu ști cât este costul de achizitie pentru un client nou? Astăzi, vei afla care sunt datele pe care majoritatea antreprenorilor le omit.

Ce reprezintă costul de achizitie pentru un nou client?

Optimizarea costurilor și creșterea profitului este principala grijă a oricărui antreprenor. Dacă clientul cumpără des de la tine sau îți folosește serviciul aproape zilnic, pentru afacerea ta, înseamnă profit. Dar ce se întâmplă cu bugetul tău dacă investești într-un client nou care cumpăra o dată și nu se mai întoarce?

costul de achizitie planificarea bugetului

Pentru atragerea de noi potențiali clienți ai nevoie de o decizie echilibrată și focusată pe o strategie câștigătoare.Costul de achizitie reprezintă costul pe care îl plătești pentru obținerea unui nou client. Dacă alegi să îi oferi reduceri, discount, oferte pentru a-l atrage, trebuie să îți asumi și pierderile semnificative în situația în care acesta nu va deveni client fidel. Investiția pe care tu o faci pentru cucerire sunt doar o parte din banii pe care îi dai pentru clientul respectiv.

“Viața companiei tale depinde de costul de achiziție al unui client nou.”

Adrian Burlacu

În funcție de resursele utilizate, costul de achizitie include mai multe cheltuieli, precum : salariile angajaților, costurile produselor, cheltuielile de promovare și marketingul. După efectuarea acestor calcule, sfârșitul anului s-ar putea să te prindă încercând să-ți dai seama de ce nu ai obținut profit. Încasările pe care clienți noi le-au făcut nu acoperă costurile adiționale pe care tu le-ai pierdut. De aceea, când pornești în căutarea unor potențiali clienți, trebuie să prioritizezi ciclul și durata lor în viața afacerii tale în raport cu investiția ta.

Timeline episod:

02:20Ce este important să facem la final de an? 12:38Ce greșeli fac majoritatea antreprenorilor?

Dacă vrei să afli cum se calculează corect costul de achizitie și cum poți influența pozitiv planificare bugetului, te invităm să asculți întreg episodul de astăzi.Pentru un sezon nou cu multe informații valoroase, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația pentru a fi sigur că primești notificare atunci când un nou episod va fi postat.

Brands at WorkEpisod 67