Conditii precedente pentru finalizarea tranzactiei

Path2Capital

Episod sponsorizat de Path2capital

Dacă în episodul trecut, gazdele emisiunii, Ruxandra Pietreanu si Marius Rusu, au detaliat aspecte legate de prețul tranzacției ca fiind parte din principalele aspecte ce se includ în procesul de vânzare cumparare în cadrul unei tranzacții, în episodul de astăzi, este abordat subiectul condițiilor necesare a se întâmpla pentru ca tranzacția să fie finalizată.

Există 2 momente în finalizarea unei tranzacții: Momentul în care se semnează contractul și momentul în care se închide efectiv tranzacția. Aceste doua momente pot sa se suprapună, insă dacă acest lucru nu se întâmpla, se datorează apariției unor conditii care sunt rezultate din due diligence-urile făcute prealabil și care trebuie îndeplinite întocmai.

conditii precedente pentru finalizarea tranzactiei 650x488

Principalele conditii precedente pentru finalizarea tranzactiei sunt:

  1. Tranzacția trebuie să fie aprobată intern de către adunarea acționarilor sau de organisme externe precum Consiliul Concurenței, bănci sau instituții financiare, clienți importanți.
  2. Condiții legate de management și contractele de management
  3. Material Adverse Change (MAC) – care reglementează situațiile în care între momentul semnării și momentul finalizării definitive a tranzacției pot apărea evenimente care să afecteze mersul afacerii.

Deoarece Ruxandra și Marius intră în detaliile fiecărei condiții sus menționate oferind și exemple în acest sens, este musai important să asculți întreg episodul de podcast de astăzi.

Money GameEpisod 48