Artă sau știință: Descoperă misterele comunicării eficiente în public S6E07

Bine ați venit la un nou episod al emisiunii “Brands at Work”! Astăzi, suntem încântați să vă aducem o poveste inspirațională despre o femeie puternică și carismatică, care și-a dedicat viața comunicării și dezvoltării personale.

Cu o experiență de 14 ani în televiziune și în presa scrisă, Mădălina Samoila și-a început cariera în public speaking pas cu pas. Dar pasiunea ei pentru comunicare și dorința de a contribui la o lume mai bună au condus-o pe un traseu fascinant. Mădălina a descoperit puterea comunicării ca un dar unic pe care îl deține și a hotărât să își transforme cariera de jurnalist într-o carieră de trainer în public speaking.

În acest episod, Cristina Norocel alături de Mădălina Samoilă vor desluși misterele comunicarii eficiente în public. Vom descoperi secretele unei prezentări puternice, cum să câștigăm încrederea audienței, și cum putem să ne folosim de cuvinte și limbajul corpului pentru a transmite cu impact mesajele noastre.

Este în regulă să greșești și să fii într-un plin proces de învățare pentru a reuși să fii mai bun astăzi decât ai fost ieri și mai bun mâine decât ești azi!

Mădălina Samoilă

Beneficiile comunicarii eficiente

Beneficiile comunicării eficiente sunt cu adevărat impresionante și aduc schimbări semnificative în viața și cariera unei persoane. A fi foarte bun în ceea ce faci este echivalat de a fi foarte bun vorbitor despre ceea ce faci. Prin comunicare, nu numai că împărtășești cunoștințele și abilitățile tale, dar deschizi și uși către o serie de oportunități și reușite.

arta comunicarii eficiente

Comunicarea este o abilitate cheie care aduce numeroase beneficii semnificative:

  1. Catalogarea ca expert în domeniul tău: Comunicând cu încredere și claritate, vei fi perceput ca un expert în domeniul tău, consolidându-ți poziția și brandul personal pe piață.
  2. Îmbunătățirea veniturilor în mod semnificativ: Darul comunicarii eficient poate influența semnificativ veniturile tale, deschizând uși către oportunități financiare mai mari.
  3. Avansare în funcție: O comunicare eficientă te poate propulsa înainte în cariera ta, deschizându-ți ușile către poziții superioare și responsabilități mai importante.
  4. Deschiderea propriei afaceri cu o strategie de comunicare eficientă: Atunci când îți lansezi propria afacere, o strategie de comunicare eficientă este esențială pentru a atrage clienți și parteneri și pentru a-ți construi brandul în mod corespunzător.
  5. Înțelegere clară a ta, a brandului și a produselor/serviciilor tale: Comunicarea eficientă asigură înțelegerea corectă și profundă a ta, a brandului tău și a ceea ce oferi, consolidând relațiile cu clienții și publicul tău.
  6. Încredere în sine în fața provocărilor: Dezvoltarea abilităților de comunicare te ajută să ai încredere în tine că vei reuși, indiferent cât de dificil ar fi drumul pe care îl ai de parcurs.

Soluții pentru a desluși misterele comunicarii eficiente

Deschizând ușa către lumea comunicării eficiente și a public speaking-ului, ne adâncim într-o călătorie care poate transforma nu doar felul în care interacționăm cu ceilalți, ci și modul în care construim afaceri și ne atingem obiectivele personale. Cu toții suntem familiarizați cu momentele în care un discurs captivant ne-a inspirat sau un mesaj coerent ne-a determinat să acționăm. Aceste situații nu sunt întâmplătoare. În spatele lor stau principii solide, pe care le vom dezvălui astăzi.

  1. Primul pas crucial constă în schimbarea percepției pe care o ai asupra procesului de comunicare. Mult prea des, comunicarea este privită ca un simplu schimb de cuvinte sau exprimare a gândurilor. Totuși, pentru a atinge nivelul de maestrie în această artă, trebuie să înțelegi că procesul comunicarii este mult mai complex decât pare la prima vedere. Este o modalitate de a conecta oamenii, de a inspira, de a influența și de a transmite mesaje cu putere și claritate. Odată ce începi să vezi comunicarea ca pe o artă subtilă, dar profund influentă, ești pe calea cea bună pentru a dezlega misterele din spatele acesteia.
  2. Al doilea pas cheie în demascarea misterelor comunicării eficiente este să-ți dedici timp pentru a învăța partea teoretică. Asemenea matematicii, arta de a comunica are un set de reguli și principii clare, care pot fi învățate și aplicate în mod sistematic. Aceste reguli acționează ca fundamentul care stă la baza oricărei comunicări de succes. Învățarea acestor aspecte teoretice nu se rezumă doar la cunoașterea lor, ci la capacitatea de a le aplica în practică cu precizie și înțelegere. Abordând comunicarea ca pe o știință asemănătoare matematicii, vei observa că există o logică în spatele fiecărei conversații sau prezentări, ceea ce îți oferă instrumentele necesare pentru a deveni un comunicator mai eficient.

Timeline episod

02:04Parcursul Mădălinei în lumea comunicării 06:37Importanța public speakingului în dezvoltarea brandului personal 20:52Tips and tricks pentru îmbunătățirea comunicării

Emisiunea noastră reprezintă o resursă esențială pentru orice antreprenor aflat în procesul de construire a unui brand puternic, motiv pentru care îți recomandăm să explorezi și episoadele anterioare pentru a avea acces la și mai multe informații valoroase. Așadar, dacă îți dorești să descoperi mai multe despre lumea fascinantă a brandurilor, dar și poveștile captivante din spatele succesului lor, te invităm să ne urmărești în continuare. Totodată te invităm să asculți și emisiunile noastre 1440, LeadersHub, The Keywords Podcast și Money Game, disponibile pe Mentori de România, pentru a-ți asigura succesul antreprenorial.

Brands at WorkEpisod 90