Bine ai venit la “Brands at Work,” emisiunea de podcast unde explorăm poveștile și strategiile din spatele unor branduri de succes, iar gazda noastră, Cristina Norocel, aduce în fața invitați inspiraționali care au făcut din pasiunea lor o adevărată artă a construirii și gestionării brandurilor. Astăzi, avem privilegiul să îți prezentăm un invitat special, un tânăr cu o viziune și o energie contagioasă care a reușit să pătrundă în tainele rețelelor de socializare și să le transforme într-un mijloc eficient de construire a brandurilor de succes.
La doar 25 de ani, Marius Coman este un exemplu clar al noii generații de creatori de conținut și antreprenori digitali care au captivat atenția publicului și au reușit să aducă valoare în lumea online. Marius adoră să creeze și să experimenteze, fiind mereu în căutarea unor modalități inovatoare de a inspira și de a construi lucruri care să aibă un impact semnificativ. Aprofundând mecanismele sociale, acesta a învățat cum să navigheze cu succes prin lumea rețelelor de socializare, construind branduri puternice și aducând o perspectivă fresh asupra modului în care putem folosi aceste platforme pentru a ne atinge obiectivele.
Prin urmare, în episodul de astăzi vom explora împreună cum antreprenorii pot utiliza rețelele de socializare pentru a-și crea un brand personal puternic și vom discuta despre strategii, trucuri și exemple de succes pentru a te inspira și ghida în acest demers crucial.
Este ușor să cumperi trafic pe rețelele de socializare, mai greu este să creezi conținut interesant pentru publicul pe care îl deții!
Marius Coman
Diferența dintre conținut organic și conținut plătit
În era digitală actuală, rețelele de socializare au devenit un teren vast și prolific pentru distribuirea de conținut de diverse tipuri și crearea unui brand personal puternic. Cu toate acestea, într-un mediu atât de dinamic și plin de informații, este esențial să înțelegem și să apreciem diferența semnificativă dintre conținutul organic și cel plătit pe aceste platforme. Fiecare dintre aceste două tipuri de conținut aduce cu sine propriile caracteristici, avantaje și dezavantaje, influențând modul în care interacționăm cu informațiile și cu comunitățile online. Prin urmare, care este diferența dintre cele două?
- Conținutul organic – este reprezentat de acele postări din mediul online care nu sunt „împinse” în fața audienței prin reclame plătite și care sunt considerate valoroase de către oameni, din care au ce învăța și pe care, la rândul lor, le distribuie mai departe prietenilor.
- Conținutul plătit – este reprezentat de postări, anunțuri care sunt „împinse” în fața audienței printr-un mecanism de publicitate plătită pe platformele de socializare. Acest tip de conținut urmărește extinderea rapidă a audienței, ținând sau nu cont de publicul țintă pe care ni-l dorim și la care vrem să ajungem.
Sfaturi pentru crearea unui brand personal puternic
Înainte de a trece la sfaturile concrete care ne ajută să ne consolidăm imaginea pe rețelele de socializare, invitatul nostru ne oferă „formula secretă” pentru momentul în care decidem că vom posta pe social media. Această formulă constă în oferirea de sfaturi, cursuri. tool-uri gratuite pentru audiența ta, lăsându-le posibilitatea să testeze și să aplice pe rețelele lor. Pare nebunesc, așa-i? Cum să îți vinzi secretele pe internet? Ei bine, nu este deloc așa!
Procedând în acest mod vei lăsa o portiță deschisă pentru momentul în care acești antreprenori decid că nu își mai doresc să își administreze singuri rețelele de socializare, nu mai au timp sau nu mai vor, iar tu devii prima variantă la care vor apela atunci când își doresc un astfel de serviciu. De ce? Pentru că au văzut în tine o persoană cu potențial, care oferă informații utile, care, de ce nu, le-au adus succesul și vor considera că dacă ai oferit aceste informații în mod gratuit, cu siguranță deții și altele mult mai valoroase care vor contribui la crearea unui brand personal puternic.
Această „formulă secretă” nu ține cont de domeniul în care activezi, fie că ești contabil, om de marketing, meditator sau antrenor de fitness, nu te teme să oferi resurse gratuite!
Acum că am făcut această introducere interminabilă în care ți-am oferit secretul pentru succesul pe rețelele de socializare, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când iei decizia de a posta pe conturile tale:
- Optimizează-ți conturile de Social Media – renunță la nume care nu spun nimic despre tine și activitatea ta și ajută-l pe Google să te vadă și să te arate mai departe oamenilor.
- Creează conținut valoros – așa cum am spus și mai sus, pentru a avea succes și pentru a crește organic ai nevoie de conținut din care audiența ta să învețe și pe care să își dorească voluntar să o împartă cu prietenii.
Timeline episod
Emisiunea noastră reprezintă o resursă esențială pentru orice antreprenor aflat în procesul de construire a unui brand puternic, motiv pentru care îți recomandăm să explorezi și episoadele anterioare pentru a avea acces la și mai multe informații valoroase. Așadar, dacă îți dorești să descoperi mai multe despre lumea fascinantă a brandurilor, dar și poveștile captivante din spatele succesului lor, te invităm să ne urmărești în continuare. Totodată te invităm să asculți și emisiunile noastre 1440, LeadersHub, The Keywords Podcast și Money Game, disponibile pe Mentori de România, pentru a-ți asigura succesul antreprenorial.
Trainer, Consultant Marketing si Branding Personal, Coach
În fiecare zi susţin profesioniştii să îşi construiască un brand personal puternic şi o afacere profitabilă.