Cele mai populare mituri despre leadership și lideri S1E008

Când vine vorba de leadership, fiecare lider are propria sa personalitate, alătui de stil și abordare de a-și conduce echipele. În episodul de astăzi, tocmai pentru ca nu exista o perspectiva unică, Simona Bortiș ne prezintă cele mai populare mituri despre leadership și lideri, pe care aceasta le-a întâlnit de-a lungul experienței sale anterioare în managementul resurselor umane, dar și a celei actuale din programele de leadership coaching.

 „There is no one size fits all”

Cele șase mituri despre leadership și lideri

Unul dintre cele șase mituri despre leadership și lideri, pe care Simona ni-l împărtășește, este că liderii nu își arată vulnerabilitatea. Se creează un contrast între viziunea din trecut și cea din prezent, astfel dacă în trecut această abordare definea liderii ca fiind puternici, astăzi se vorbește din ce în ce mai mult despre vulnerabilitate și cum aceasta nu trebuie confundată cu slăbiciunea.

„Vulnerabilitatea înseamnă incertitudine, riscuri și expunere emoțională. Să fii uman înseamnă să fii vulnerabil.”

Brené Brown, profesor și cercetător American

În continuare, ne sunt prezentate miturile potrivit cărora liderii buni știu să răspundă la orice întrebare, cei mai buni lideri își suflecă mânecile și lucrează cot la cot cu echipa, persoanele extroverte sunt mai potrivite pentru roluri de lider, marii lideri sunt în funcțiile cele mai înalte, iar ultimul dar nu cel din urmă, care spune că leadership-ul este despre rezultate, nu despre oameni.

 „Cu cât oamenii se concentrează mai mult, au încredere și sunt împuterniciți de liderii lor, cu atât vor realiza mai mult.”

Simona Bortiș

Pentru a putea afla toate detaliile legate de cele mai populare mituri despre leadership și lideri, te invităm să asculți cu atenție acest nou episod, creat special pentru tine.

Tot azi, Simona conturează ideea potrivit căreia liderii lucrează mai inteligent, dar nu obțin rezultatele cu ușurință. Astfel, aceasta pune accent pe numărul mare de ore muncite, care stă la baza îndepliniri visurilor unui lider, alături de modul în care trebuie susținută o echipă. Funcționarea inteligentă are un rol foarte important în leadership. Astfel, marii lideri își împuternicesc echipele să facă mai mult, sunt foarte protectori față de timpul lor și sunt înțelepți în aplicarea cunoștințelor și experienței lor. 

Timeline episod

01:05”There is no one size fits all” 03:03Cele mai populare 6 mituri 17:00Work smarter not harder

Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului. Abonează-te acum la canalul Mentori de România, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!

Leaders HUBEpisod 8