Cele 5 etape de dezvoltare ale unei echipe performante – S1E006

În episodul de astăzi, Simona Bortiș, dezvoltă un subiect interesant și foarte important din domeniul leadership-ului, prezentându-ne mecanismele unui lider prin care acesta poate să înceapă procesul de dezvoltare a unei echipe performante. Astfel, accentul cade asupra modelului Tuckman, care îmbracă cinci etape de dezvoltare ale unei echipe performante. Alături de aceste etape, Simona ne pune la dispoziție  câteva modalități practice, care vin în sprijinul liderilor, prin care aceștia își pot ghida echipa, în funcție de punctul în care se află. Înainte de toate, pentru a putea intra, bine informați, în subiectul de astăzi, Simona ne pune la dispoziție definiția clară a echipei. 

„Echipa este  un grup de persoane care lucrează împreună pentru un scop comun, iar interesele individuale sunt aliniate cu atingerea obiectivului comun.”

Simona Bortiș

Pornind de la scrierile psihologul Dr. Bruce Tuckman din 1965, ne sunt prezentate etapele de dezvoltare ale unei echipe performante. Prima etapă este formarea, pe care o întâlnim atunci când începe un proiect nou și se formează echipa, dar și în cazul în care se alătură o persoană nouă într-o grupă deja formată. Cea de-a doua este numită furtuna, o perioadă de agitație deoarece totul devine realitate. În continuare etapa de normare, urmată de cea de performanță și cea de încheiere. Alături de fiecare fază în parte, Simona ne oferă recomandări specifice, astfel ajutându-ne să progresăm și să luăm cele mai bune decizii pentru ca obiectivele noastre să fie atinse. Pentru a nu rata sfaturile unei antreprenoare de succes, vă invităm să urmăriți, cu atenție,  episodul de astăzi. 

Conducerea unei echipe performante este obiectivul pentru majoritatea liderilor! Dacă ajungeți aici, faceți o treabă grozavă.

Simona Bortiș

 „Este foarte important pentru un lider să înțeleagă etapele dezvoltării unei echipe de succes ”

Simona Bortiș

Tot azi, aflăm cum poate un lider să se pregatească pentru fiecare tip de provocare și cum să gestioneze situațiile care apar. Astfel, acesta trebuie să identifice etapa în care se află echipa sa, să aibă în vedere acțiunile pe care trebuie să le facă pentru a trece la etapa următoare și să stabilească sesiuni regulate de follow-up pentru a evalua stadiul în care se află echipa.

Timeline episod

01:02Care este definiția echipei? 02:45Modelul – Tuckman și Etapele dezvoltării unei echipe 22:50De ce este util modelul lui Tuckman?

Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului. Abonează-te acum la canalul ’’Mentori de România’’, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!

Fill out my online form.
Leaders HUBEpisod 6