Ce înseamnă să fim lideri carismatici: Part II. S2E003

În episodul de astăzi, Mirela Pascu va continua discuția de data trecută despre cum să ne construim un trib și ce înseamnă sa fiim lideri carismatici. Aceasta, ne-a prezentat 3 pași pe care trebuie să-i parcurgă un lider carismatic, anume de a-și trăi viața pe care prospecții lor și-o doresc să o trăiască, de a-și menține constant siguranța de sine și de a rămâne prolifici pentru a diminua șansele de a deveni plictisitori. Astfel, în cadrul discuției de astăzi, vom afla restul de 3 pași pe care un lider carismatic trebuie să îi îndeplinească. Așadar, aflăm despre persuasiunea în vânzări și cum să o punem în aplicare, despre valoarea și grija de iubire pe care trebuie să le oferim clienților, ca lideri carismatici.

Grija
Persuasiune

Una din aptitudinile esențiale ale unui om de vânzări, așa cum ne menționează invitata noastră, este să fie carismatic și comunicator. Ca urmare, discuția începe cu o completare a celui de-al treilea pas, anume de a fi prolific. Astfel, a fi o persoană prolifică, accentuează și completează anumite lucruri, aducând un aer misterios care atrage lumea și transformă conținutul în unul atractiv. 

„Oamenii au fost, sunt și vor fi mereu curioși să descopere, să afle mistere și verdicte de da sau nu.”

Mirela Pascu

În zona de proliferare, între cei care spun da ideilor noastre și cei care spun nu, se nasc acei fani adevărați pe care vrem să-i adunăm în tribul nostru.

„Nașterea oricărui fan adevărat reprezintă decesul a încă 10 persoane care nu vor să aibă de-a face cu tine, ideea ta și afacerea ta. ”

Mirela Pascu

În această ordine de idei, Mirela ne spune o afirmație interesantă și în același timp greu de acceptat, anume că pentru a avea 1.000 de fani adevărați trebuie să avem 10.000 de oameni care nu vor să aibă de-a face cu business-ul nostru. 

DOWNLOAD PDF

Lideri carismatici

În continuare, aflăm cel de-al patrulea element care ne ajută să devenim un lider carismatic, anume persuasiunea. Acesta nu este un element negativ, atâta timp cât intențiile noastre sunt oneroase, iar direcția spre care vrem să ducem un prospect este una bună, de creștere. În această ordine de idei, Mirela face referire la cartea „The one sentence persuasion”, scrisă de  Blair Warren, un expert al persuasiunii. Acesta a reușit să creeze o propoziție care să cuprindă toată știință.

„Oamenii vor face totul pentru aceia care le încurajează visele, le justifică eșecurile, empatizează cu fricile lor, le confirmă suspiciunile și îi ajută aruncând cu pietre ,alături de ei, în dușmanii lor declarați.”

Blair Warren

Pasul numărul cinci pe care niște lideri carismatici trebuie să îl îndeplinească este legat de grija de iubire. Astfel, trebuie să ținem la prospecții noștri și să le arătăm că ne pasă de ei. Din momentul în care audiența simte că prioritatea noastră nu este reprezentată de bani, afacerea va rezista foarte mult timp pe piață. În această ordine de idei, Mirela ne spune că este foarte important să ne alegem cât mai corect clientul ideal. Ca urmare, atunci când vrem să facem acest lucru, este esențial să ne întrebăm dacă noi înșine ne simțim confortabili cu clientul ideal ales.

Al șaselea pas este acela de a le oferi valoare clienților, cu mențiunea că aceasta trebuie să se concentreze strict pe modul în care consumatorul percepe beneficiile oferite de afacerea noastră. Așadar, este important să analizăm nevoile clientului din perspectiva acestuia, nu din cea a afacerii noastre.

Cum sa devenim lideri carismatici

Timeline episod

02:10„A fi o persoană prolifică” 09:06Despre persuasiune în vânzări. 12:15Ultimele 3 aspecte despre cum să devii un lider carismatic.

Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade și emisiuni, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului, accesând : https://www.mentorideromania.ro/

 Abonează-te acum la canalul ’’Mentori de România’’, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!

Fill out my online form.
The Rain MakerEpisod 11