Ce inseamna sa fii un lider carismatic? S2E002

În episodul de astăzi, suntem din nou cu Mirela Pascu care ne va conduce către o discuție amicală din sfera psihologiei vânzărilor. Ca urmare, vom afla ce înseamnă a fi un lider carismatic, cum să ne construim un trib și care ar fi numărul ideal de clienți fideli pe care ar trebui să îl setăm ca un obiectiv pentru afacerea noastră, astfel încât să ne creștem vânzările.  

Mirela ne introduce în această discuție, prezentându-ne trei lucruri importante pe care oamenii de succes le au în comun. Așadar, aceștia au un caracter atractiv, se focusează pe un scop din viitor, nu pe unul din trecut și oferă publicului o nouă oportunitate, nicidecum un upgrade la o soluție deja existentă. Ca urmare, discuția de astăzi va contura prima caracteristică prezentată anterior, fiind în strânsă legătură cu definiția unui lider carismatic, urmând ca în episoadele următoare să aflăm aspectele legate de celelalte două caracteristici esențiale. Astfel, pentru a ne forma o imagine clară asupra acestui caracter atractiv pe care ar fi bine îl avem, Mirela ne prezintă lucrurile necesare pe care trebuie să le facem pentru a deveni un fruntaș carismatic. 

Construirea propriului nostru trib, se realizează prin formarea unui club de 1000 de fani adevărați. Din punct de vedere al unui lider carismatic, momentul în care avem fani adevarati, este cel în care ne putem considera niște influenceri adevărați și categorici. 

„Oricine creează artă, are nevoie de 1000 de fani pentru a-și asigura, liniștit, traiul.”

Kevin Kelly

Simptomele unui fan adevărat, așa cum ni le prezintă invitata noastră, ies la iveală atunci când o persoană alege să cumpere orice și oricând din ceea ce business-ul nostru oferă ca serviciu. Ca urmare, pentru a ne forma niște fani adevărați, trebuie să fim în poziția unui lider carismatic. În această ordine de idei, Mirela ne vorbește despre psihologia pură care trebuie înțeleasă atunci când vrem să devenim mult mai apreciați și să facem o schimbare. Astfel, sinele nostru poate avea trei faze: sinele real, sinele indus de societate și sinele spre care tindem. Concluzia pe care noi o primim este că trebuie să plecăm de la sinele real atunci când vrem să facem o schimbare.

„Oamenii își doresc, în tăcere, să fie conduși”

Jame Abraham
Cele 6 aspecte ale unui lider carismatic

Pentru a deveni un fruntaș carismatic trebuie să ținem cont de 6 aspecte. În acest episod, vom afla 3 dintre aceste aspecte, pe care Mirela ni le dezvăluie pentru a ne ajuta în atingerea obiectivelor noastre. În primul rând, trebuie să ne trăim viața pe care prospecții noștri și-o doresc să o trăiască. Oamenii ne urmează deoarece vor să obțină rezultatele pe care un lider de succes le are. În continuare, un lider carismatic își menține constantă siguranța de sine. 

„Siguranța liderului cucerește și cheamă la urmare.”

Mirela Pascu

A nu fi plictisitor este cel de-al treilea aspect, care pune accent pe modul în care ne percep ceilalți și nu pe cel în care ne privim noi. În ideea acestui aspect, Mirela conturează imaginea unui om prolific și ne prezintă o diagramă, care ne va ajuta să înțelegem mai bine modul în care putem deveni niște lideri carismatici. Mai mult, ne povestește despre un documentar numit „Eat the sun”, al cărui idee principală este aceea de a renunța la mâncare și de a te hrăni prin radiațiile solare, pentru a slăbi. Acest exemplu ne poate amuza, la prima vedere, însă esența acestei idei, scoasă la iveală de către Mirela, ne ajută să înțelegem cum putem atrage mai mulți oameni, aproape de afacerea noastră.  

Diagramă- Lider carismatic
Documentar „Eat the Sun”
Lider carismatic
Timeline episod
04:05Ce înseamnă să-ți construiești un trib? 07:55Cum să devii un lider carismatic?

Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade și emisiuni, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului, accesând : https://www.mentorideromania.ro/

 Abonează-te acum la canalul ’’Mentori de România’’, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!

The Rain MakerEpisod 10