Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Ce impact are stilul laissez-faire de leadership asupra echipei?

Ce impact are stilul laissez-faire de leadership asupra echipei?

În acest articol vei afla despre stilul laissez-faire de leadership. Ce este? Cum se comportă un lider delegativ? Ce impact are acest stil asupra unei echipe? Este un stil eficient de leadership?

Acestea sunt întrebările la care veți găsi răspuns în cele ce urmeaza.

Ce este stilul laissez-faire de conducere?

Stilul de conducere laissez-faire sau delegativ este o filozofie de management care oferă angajaților un sentiment de independență și autodirecție. Este, de asemenea, o abordare a conducerii care urmărește dezvoltarea angajaților autonomi care sunt dedicați obiectivelor organizației.

Stilul laissez-faire de leadership este adesea folosit în echipe mici, unde indivizii au cunoștințe despre ceea ce fac. De asemenea, nu necesită niciun efort suplimentar de la lider, deoarece funcționează numai cu angajați care sunt suficient de auto-conduși pentru a-și face treaba bine, fără a fi împinși sau monitorizați de către altcineva. Ideea din spatele acestui stil este că oamenii sunt mai predispuși să fie motivați atunci când nu se simt presați sau controlați de superiorii lor.

stilul laissez-faire de leadership

Câteva cuvinte despre un lider delegativ…

Există multe teorii despre leadership, dar una dintre cele mai cunoscute este cea a stilului laissez-faire. Liderii cu acest stil au un control redus asupra echipei lor și le permit membrilor să lucreze independent, fără prea multă supraveghere. Sună ca locul de muncă perfect pentru angajatul care este motivat de sine, disciplinat și capabil să lucreze independent.

Este un stil eficient de leadership?

În unele cazuri, acest stil poate fi eficient, mai ales atunci când este utilizat într-un mediu corespunzător și în cadrul unei echipei care răspunde bine acestui stil.  Ca urmare, stilul-laissez faire de leadership funcționează bine atunci când:

  • Membrii echipei sunt foarte devotați, implicați și auto-motivați. Datorită experienței și abilității de a lucra independent, membrii grupului sunt capabili să își îndeplinească sarcinile fără îndrumare.
  • Membrii echipei sunt foarte bine informați, mai precis sunt experți. Astfel, aceștia au ocazia de a-și pune în aplicare cunoștințele și abilitățile profunde, la locul de muncă.

Un stil laissez-faire de conducere poate fi un mod eficient de a conduce organizații mici cu puțini angajați, dar nu funcționează bine în cele mai mari.

Ce impact are asupra unei echipe?

Spuneam mai devreme că stilul laissez-faire de leadership are în spate ideea că oamenii sunt mai predispuși să fie motivați atunci când nu se simt presați sau controlați de către superiorii lor. Ei bine, acest stil are un impact pozitiv asupra echipei în ceea ce privește măsura în care membrii echipei sunt dispuși să depună un efort suplimentar în realizarea sarcinilor, însă există și un impact negativ reprezentat de responsabilitatea redusă pe care și-o asuma echipa asupra eșecurilor. Mai mult, libertatea mare pe care acest stil le-o oferă membrilor echipei, poate conduce către superficialitate în realizarea sarcinilor.

În final ne întrebăm dacă este bine sau nu să adoptăm stilul laissez- faire de leadership …

Acest stil este de cele mi multe ori respins de către lideri, însă există situații în care poate deveni unul eficient. Astfel, recomandarea este să încercați sa vă adaptați în funcție de situațiile care apar în firma dvs. Este bine să adoptăm un stil delegativ pentru a creea un mediu de lucru relaxat atunci când membrii echipei au experiență și sunt motivați, însă în situațiile în care simțiți că echipa are nevoie de o direcție sau de o mai mare supraveghere, puteți să vă concentrați pe un stil democratic de leadership sau chiar pe un stil autocratic de leadership. Pentru a afla care sunt top 5 stiluri de leadership adoptate astăzi în cele mai mari organizații, te invit să urmărești un articol creat special pentru tine, dând click aici.

Tu ce fel de lider ești?