Cum_te_afecteaza_alegerea_colaboratorilor_in_business

Cum te influențează alegerea colaboratorilor în business? S2E010

Episod 25

Ascultă Episod

În episodul trecut am aflat de ce greșeli ar trebui să ne ferim atunci când vrem să pornim un business. Astăzi, Lavinia Pavel, specialist în comunicare și antreprenor în agenția de consultanță WhitePR, vine din nou să ne spună cum ar trebui să evităm greșelile deja enumerate și să ilustreze cum alegerea colaboratorilor in business te poate salva de multe alte cheltuieli. Toate acestea vor fi prezentate și din perspectiva gazdelor noastre, Cristina Norocel și Adrian Burlacu.

Lavinia ne spune că cea mai bună soluție pentru evitarea greșelilor la începutul unei afaceri e să căutăm niște oameni care se pricep și ne pot ajuta. Luarea deciziilor la inceputul afacerii nu este ușoară, așa că Lavinia îți recomandă să faci un curs de antreprenoriat și nu unul de branding sau marketing. În acel curs tu trebuie să înveți ce trebuie să faci atunci când ai un business și ce să le ceri unui om de marketing sau unuia de vânzări, la ce să te uiți când ți-ai făcut un site ori cum să înțelegi un raport de marketing.

alegerea colaboratorilor in business luarea deciziilor la inceputul afacerii

Atunci când te gândești cum să faci alegerea colaboratorilor in business, Lavinia recomandă să apelezi la un consultant. Acesta te poate ajuta să înțelegi mai bine diferența dintre departamentul de marketing și cel de vânzări, dar mai ales cum să măsori munca acestora. Iar pentru asta e nevoie să îți cunoști foarte bine afacerea și să îți stabilești niște obiective clare și măsurabile de la început.

Trebuie să știi să citești acele rapoarte, dar nu trebuie să știi să le faci tu.

Lavinia Pavel

Sfaturi in alegerea colaboratorilor in business

Specialiștii noștri vin să vă ofere mai multe sfaturi pentru o bună colaborare cu un consultant, dar și cu oamenii de marketing sau vânzări. Unul dintre cele mai importante sfaturi este să te întâlnești periodic cu ei și să analizați rapoartele pe acea perioadă de timp. Doar așa poți preveni din timp atunci când businessul tău ia o direcție greșită sau poți să vezi dacă planul stabilit decurge cum trebuie.

Procesul de evaluare din partea antreprenorului asupra consultanților e un lucru normal și duce la îmbunătățirea colaborării dintre cei doi, atâta timp cât sunt respectate niște limite.

Munca de promovare e o muncă constantă și consecventă.”

Lavinia Pavel

E bine să fii atent și la partea de contractare, unde stabilești din timp rolul fiecăruia, cât mai exact. Astfel te scutești și de neliniști și de frustrări, iar toate obiectivele trebuie să fie însoțite și de termene limită. Totul trebuie să fie cât mai bine măsurabil cu putință.

Pe final, e important să rețineți că fără o echipă bine construită nu se poate face nimic. Alegerea colaboratorilor in business poate nu vă pare atât de importantă, dar asta e calea în construirea unei echipe de success. Și nu uitați să vă înarmați cu răbdare și consecvență!

Timeline Episod

00:36Cum găsești colaboratorii potriviți afacerii tale? 12:05Sfaturi pentru întâlnirile dintre antreprenori și specialiști în comunicare

Pentru a nu rata nici un episod din podcastul nostru și pentru a fi la curent cu toate noutățile din mediul afacerilor, te invităm să îți descarci pe Android aplicația Mentori de România. Așteptăm cu mult interes și feedback-ul tău în grupul de Facebook Mentori de România. Tu cum îți alegi colaboratorii în business?

Brands at WorkEpisod 25