Ce înseamnă o afacere in social media?S04E12

Curiozitatea face parte din firea umană. Dacă ești curios să afli ce influență au rețelele sociale în afacerea ta, noi avem câteva răspunsuri. Moderatorii noștri, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, sunt aici să-ți prezinte ce înseamnă o afacere in social media și cât de sustenabilă este.

Studiile arată că 61% dintre utilizatorii caută produsele pe care le doresc online. De asemenea, 44% dintre ei aleg să-l și achiziționeze. Însă, ca antreprenor, trebuie să fii foarte atent la posibilitățile pe care le oferă social media și cum poți să le valorifici. Dacă lucrurile nu sunt făcute așa cum trebuie, rezultatul va fi egal cu 0.

Ce înseamnă o afacere in social media?

Prin definiție, rețelele sociale reprezintă un mijloc de comunicare, nu o strategie de vânzare.Este important să iei în calcul că afacerea ta se bazează pe nevoile clienților tăi. Rețelele sociale trebuie să îmbunătățească relația dintre business owner și clienții deja existenți.

afacere in social media strategie de vanzare

Ca afacerea ta să ajungă la un număr mai mare de consumatori, trebuie să realizezi o legătură strânsă și constantă între avatarul de client și brandul tău.Pentru return maximizat în business, este necesar să iei în calcul următoarele 3 elemente vitale:

  1. O piață țintă alcătuită din avatarul de client.
  2. Un mesaj bine structurat și constant.
  3. Mijloacele media– canalele prin care se ajunge la clientul tău existent sau viitor.

Sunt rețelele sociale mediul ideal de a vinde?

Ce ai face dacă toate sursele online ar dispărea pentru o zi? O afacere in social media ar mai fi profitabilă? Ei bine, dacă ai folosit social media ca un instrument ce face parte din strategia ta de marketing, ci nu ca strategia în sine, afacerea ta ar putea să fie încă în picioare. Internetul trebuie folosit pentru vizibilitate, extindere și doborârea unei bariere către potențiali clienți. Oferindu-le content constant despre ceea ce le face plăcere, unde și cui trebuie.

„Nu trebuie să tratam Social Media ca un mediu ideal pentru vânzări.”

Cristina Norocel

Timeline episod:

01:19Rețelele sociale sunt un mediu ideal de a vinde? 10:11Greșeli pe care să nu le faci în promovarea ta. 18:46Ce este social media?

Dacă ți-am atras atenția și consideri că o afacere in social media implică cele 3 elemente vitale și este o strategie de vanzare, te așteptăm și săptămâna viitoare la un nou episod. Până atunci, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația pentru a fi sigur că primești notificare atunci când un nou episod va fi postat.

Fill out my online form.
Brands at WorkEpisod 64