Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Rolul atenției în creșterea productivității muncii S2E019

Dacă în episoadele anterioare cele doua gazde ale emisiunii, Remus și Andreas Bălan au vorbit despre utilizarea calendarului ca instrument extern în creșterea productivității muncii, astăzi ei se opresc cu atenția asupra celui mai important instrument intern, abordând rolul atentiei in creșterea productivității noastre.

Where Attention goes, Energy flows and Result shows

Remus Bălan

Mai exact, acolo unde ne concentrăm atenția, energia crește și rezultatele nu întârzie să apară. În esență, scopul este acela de a ne menține concentrați pe ceea ce avem de făcut, pe obiectivele pe care dorim să le atingem, rezistând cu stoicism distragerilor de tot felul care ne dau târcoale.

Trăim într-o lume în care suntem invadați de factori perturbatori, factori care determină statistic o concentrare naturală a atenției de doar 6-9 secunde (cam cât este și cea a unui pește auriu – spun gazdele noastre).

rolul atentiei in cresterea productivitatii muncii

Tocmai pentru că suntem bombardați zilnic de acești factori perturbatori externi și interni, trăim fără să vrem efectul Zeigarnik, adică tendința de a ne aminti mai bine sarcinile neterminate decât sarcinile terminate. (Sună cunoscut?)

Care este soluția? Una din soluții este PUMNUL DE STAFIDE! Ascultă întreg episodul de podcast de astăzi și vezi ce au Remus și Andreas de spus în această direcție și care e treaba și cu stafidele.

Timeline episod:

00:35Rolul atentiei in productivitate 04:28Despre factorii perturbatori

Provocarea 1440 de astăzi:

  1. Fă exerciții de protejare a atenției;
  2. Izolează-te de factorii perturbatori.

Fii atent cu programul tău și nu te lăsa influențat de alte activități neașteptate. Rolul atenției în creșterea productivității este unul extrem de important. Nu uita de blocarea timpului, de pauze și rămâi aproape de noi! Așteptăm opinia ta, dar și rezultatele tale pe paginile noastre de Facebook și LinkedIn.

1440Episod 31