Despre risc și responsabilitate in antreprenoriat S5E08

Antreprenoriatul a devenit o modalitate de a-ți transforma visele în realitate, iar oportunitățile de finanțare, precum fondurile europene, au deschis uși noi și mai mari pentru cei cu ambiții. Cu toate acestea, pentru a prospera în această lume competitivă, antreprenorii trebuie să înțeleagă importanța plății corecte și să gestioneze cu înțelepciune riscul asociat.

fonduri nerambursabile leadership de succes

Episod sponsorizat de Kloth Invest

În acest episod, Claudiu Auraș Popa și Teodor Ivașcu discută despre Legea „Prețului”, punând accent pe gestionarea plății și a riscului în afaceri, dar și pe a avea mai multă responsabilitate in antreprenoriat.

Despre ”plata corectă” în antreprenoriat

Unul dintre conceptele fundamentale evidențiate în episod este ”plata corectă” a serviciilor în afacerile cu fonduri europene. Moderatorii subliniază că orice serviciu necesită resurse umane și materiale care trebuie remunerate corespunzător. Plata tarifului de bază este crucială pentru a asigura că partenerii de afaceri sau consultanții primesc compensația adecvată pentru efortul și expertiza lor. Această ”plată corectă” servește drept fundament pentru colaborările de succes și asigură calitatea serviciilor prestate.

responsabilitate in antreprenoriat fonduri europene

Evaluarea consultanților

Pentru a da dovadă de responsabilitate in antreprenoriat, în special în procesul de alegere a partenerilor de afaceri sau a consultanților, moderatorii subliniază importanța evaluării atente. Astfel, tarifele nu ar trebui să fie singurul factor de decizie. Transparența, clauzele contractuale și experiența prealabilă a firmelor de consultanță sunt elemente cheie ce trebuie luate în considerare. Alegerea consultanților care au competență și reputație dovedită este vitală pentru succesul proiectelor cu fonduri europene. Transparența și comunicarea deschisă între părți sunt, de asemenea, elemente care formează colaborări eficiente și de încredere.

Toată lumea trebuie să ia decizii responsabil.

Teodor Ivașcu

Risc și responsabilitate in antreprenoriat

Bineînțeles, în antreprenoriat trebuie să vorbim și despre risc. Acesta nu trebuie evitat, ci gestionat și asumat în mod conștient. Antreprenorii trebuie să înțeleagă că riscul este însoțit de responsabilitate. Gestionarea eficientă a riscului necesită o planificare atentă, cercetare și analiză. Asumarea responsabilității pentru deciziile luate este crucială, iar cei care sunt dispuși să riște și să își asume au șanse mai mari de reușită.

Timeline

00:00Ce i se întâmplă antreprenorului care refuză să plătească „prețul” pentru afacerea sa? 00:00Importanța sintagmei „fac acest lucru cu orice preț”; 00:00Cine o să plătească, pe viitor, prețul cel mai mare în antreprenoriat?

Gestionarea plății corecte, evaluarea consultanților, gestionarea riscului și asumarea de responsabilitate in antreprenoriat sunt aspecte cheie în afacerile care accesează fonduri europene. Aceste elemente constituie pilonii unei afaceri de succes și oferă un cadru solid pentru dezvoltarea antreprenorilor. Prin înțelegerea și aplicarea acestor principii, antreprenorii pot transforma oportunitățile oferite de fondurile europene în realitate și pot prospera în lumea competitivă a afacerilor.

Te încurajăm să ne urmărești în continuare pe platforma “Mentori de Romania” pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente informații despre leadership, SEO, marketing și branding.

Leaders HUBEpisod 63