”Legea muntelui” în afacerile cu fonduri europene nerambursabile S5E09

Obținerea de fonduri europene nerambursabile reprezintă o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea tuturor afacerilor. Totuși, această călătorie nu este lipsită de provocări și, de asemenea, presupune dezvoltarea de abilități specifice și construirea unei echipe eficiente.

fonduri nerambursabile leadership de succes

Episod sponsorizat de Kloth Invest

În acest episod, Claudiu Auraș Popa și Teodor Ivașcu discută despre ”Legea Muntelui” în afacerile cu fonduri europene, punând accent pe curajul, abilitățile, resursele și echipa pe care antreprenorii trebuie să le dezvolte în această călătorie a lor.

Curajul și Inițiativa

În primul rând, antreprenorii trebuie să fie înzestrați cu inițiativă și curaj, atât în afacerile cu fonduri europene nerambursabile pe care le conduc, cât și în obținerea acestui tip de finanțare. Această călătorie presupune asumarea unui risc calculat. Inițiativa și dorința de a face primul pas sunt cruciale în obținerea de rezultate pozitive. Obiectivele ambițioase necesită curaj, însă antreprenorii trebuie să aibă în vedere faptul că riscul este o componentă inevitabilă în atingerea acestor obiective.

Dezvoltarea de Abilități și Identificarea Resurselor Necesare

Antreprenorii trebuie să-și dezvolte abilități specifice pentru a naviga în acest domeniu. Acestea includ, de exemplu, învățarea noilor concepte legate de finanțe europene, administrarea proiectelor și cunoașterea regulamentelor. Dezvoltarea de abilități este vitală în afacerile cu fonduri europene.

Un alt pas crucial în această ”călătorie” este identificarea resurselor necesare. Antreprenorii trebuie să știe cu precizie ce resurse financiare, umane și de timp sunt implicate în obținerea fondurilor europene nerambursabile. Aceștia trebuie să aibă o viziune clară a destinației și să știe ce resurse sunt necesare pentru a ajunge acolo.

Construirea Echipei în Afacerile cu Fonduri Europene

Construirea unei echipe potrivite este esențială în călătoria antreprenorială pentru obținerea de fonduri europene. Antreprenorii nu pot face totul singuri. Ei trebuie să găsească oameni competenți și motivați, cu abilități complementare. Echipa trebuie să aibă o sinergie puternică pentru a atinge obiectivele propuse.

De asemenea, dimensiunea proiectului determină nevoia de a construi o echipă bine echilibrată. Cu cât proiectul este mai complex, cu atât este mai necesară o echipă formată din persoane care au abilități adecvate pentru sarcini variate. Echipa trebuie să fie capabilă să abordeze toate aspectele proiectului cu eficiență.

Lucrurile mărețe se fac în echipă.

Teodor Ivașcu

Procesul de ”Escaladare”

Călătoria antreprenorială poate fi asemănată cu escaladarea unui munte. Antreprenorii trebuie să găsească toate piesele de puzzle potrivite și să le pună cap la cap pentru a atinge obiectivul final. În acest proces, nu trebuie să neglijeze nicio piesă, deoarece fiecare are un rol esențial în imaginea de ansamblu.

afacerile cu fonduri europene legea muntelui

Timeline

00:00Ce abilități trebuie să aibă un antreprenor pentru a pleca într-o ”călătorie”? 00:00Care este Everest-ul unui antreprenor? 00:00De cine are nevoie un antreprenor în escaladarea ”muntelui”?

Călătoria antreprenorială pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile este plină de provocări, dar și oportunități. Antreprenorii trebuie să aibă curajul de a face primul pas, să dezvolte abilitățile necesare, să identifice resursele potrivite, să construiască o echipă bine echilibrată și să evalueze cu atenție costurile și beneficiile. Acestea sunt pașii esențiali pentru a ajunge la obiectivul final și pentru a avea succes în această călătorie antreprenorială complexă.

Te încurajăm să ne urmărești în continuare pe “Mentori de Romania” pentru a fi la curent cu cele mai recente informații despre leadership, SEO, marketing și branding.

Leaders HUBEpisod 64