Listarea la bursă, o modalitate de atragere de capital pentru companii

Aveți cumva o companie care are un plan de afaceri solid pentru viitor, o infrastructură adecvată pentru a furniza informații relevante, un model operațional bine definit, o echipă de conducere puternică? Atunci a venit momentul să luați în considerare și varianta de atragere de capital prin listarea la bursă a companiei.

Path2Capital

Episod sponsorizat de Path2Capital

Vor exista provocări pe tot parcursul acestui demers? Evident că vor fi. Pregătirea poate fi un proces îndelungat,monitorizarea mai atentă și responsabilizarea sporită. Pot exista cerințe sau formalități suplimentare în alocarea reurselor și a timpului sau în luarea deciziilor. Întregul proces poate dura între 1 și 3 ani, insă cum atargerea de capital este principalul beneficiu al listării la bursă, merită tot efortul depus.

Beneficiile listării, altele decât cele de atragere de capital?

  • Eficientizarea afacerii;
  • Vizibilitate crescută;
  • Creșterea motivației și a retenției angajaților cheie

Despre toate acestea plus condițiile sau criteriile necesare aceptării unei listări la bursă, ne vorbește în episodul de astăzi, invitatul Ruxandrei Pietreanu și a lui Marius Rusu, Bogdan Mugescu, Founder & Managing Partner la Atheneum Advisers.

atragere de capital

Bogdan menționează faptul că utilizarea listării la bursă ca modalitate de a atrage capital, a devenit o practică din ce în ce mai utilizată de mediul de afaceri din România, ceea ce creează premisele unei piețe de investiții cu potențial de atractivitate în crestere.

Nu uita să asculți și celelalte episoade ale podcastului The Money Game, iar dacă te interesează să dezvolți și alte arii ale afacerii tale, îți recomandăm și podcasturile: Brands at Work, 1440, LeadersHUB, The Rain Maker, toate fiind producții ale platformei de podcasting: Mentori de România.

Money GameEpisod 51