Dezvoltare prin Fonduri Europene: Rolul crucial al Viziunii și Consultanței S5E02

În lumea antreprenoriatului, accesarea de fonduri europene nerambursabile reprezintă o oportunitate esențială pentru dezvoltarea și consolidarea afacerilor. Însă, pentru a naviga cu succes prin acest proces, antreprenorii trebuie să-și definească cu claritate viziunea, să stabilească obiective specifice și să găsească consultanta adecvata.

Episod sponsorizat de Kloth Invest

În episodul de astăzi, Claudiu Auraș Popa și Teodor Ivașcu explorează importanța imaginii de ansamblu a unei afaceri, alegerea unor obiective bine definite și rolul crucial al consultanței în acest parcurs.

Importanța formării unei imagini de ansamblu

Imaginea de ansamblu este acea perspectivă clară și detaliată asupra misiunii, valorilor și direcției pe care dorești să o urmezi. Pentru a beneficia de fonduri nerambursabile și pentru a-ți asigura succesul afacerii, este esențial să dobândești o înțelegere profundă a domeniului tău, să-ți asumi angajamentele necesare și să conturezi o viziune coerentă asupra direcției pe care vrei să o urmezi.

Tipuri de abordări, atât pentru beneficiarii de fonduri europene cu afaceri existente, cât și pentru cei fără

Pentru antreprenorii care au deja o afacere, se subliniază necesitatea unei introspecții pentru a înțelege statusul actual al afacerii, punctele forte și slabe, nevoile de investiții și îmbunătățiri, și de asemenea, dacă viziunea inițială este încă validă și sustenabilă.

În schimb, pentru persoanele care doresc să dezvolte o afacere de la zero, se subliniază importanța de a-ți pune anumite întrebări cruciale legate de domeniu, angajamente, regim de activitate etc. Este esențial să fie făcută o introspecție înainte de a trece la crearea viziunii și a obiectivelor.

Exemple de întrebări cruciale, oferite de moderatori:

  • Ce vreau să fac? (în ceea ce privește domeniul)
  • Care este domeniul pe care vreau să-l dezvolt?
  • De ce îmi place să fac acest lucru?
  • Sunt dispus să îmi asum angajamentele pe care domeniul acesta le presupune?
  • Sunt dispus să-mi asum regimul de activitate al unei afaceri în România?

Cert este că moderatorii evidențiază importanța fixării obiectivelor specifice și plauzibile, care să fie atât concrete, cât și fezabile. Definirea obiectivelor clare ajută la stabilirea unei direcții și la măsurarea succesului pe termen scurt și lung.

fonduri europene consultanta adecvata

Accesarea fondurilor europene nerambursabile prin intermediul consultanților

Chiar și cu o imagine de ansamblu bine definită și cu obiective clar conturate, accesarea de fonduri europene nerambursabile poate fi complexă și solicitantă. De aceea, intră în scenă consultanța.

Alegerea unui consultant potrivit este esențială pentru succesul procesului. Alegerea consultantului, compararea opțiunilor, verificarea experienței și a integrității reprezintă pași critici. Este recomandat să se efectueze o verificare și o comparație a mai multor consultanți, pentru a alege cel mai potrivit pentru nevoile afacerii tale. Aceasta implică evaluarea profesionalismului, experienței și capacității de a înțelege afacerea ta.

Consultantul trebuie să înțeleagă viziunea ta, în niciun caz să o creeze el.

Teodor Ivașcu

Provocarea săptămânii

În călătoria ta antreprenorială, te provocăm să te confrunți cu un aspect esențial: să-ți cunoști cu adevărat valorile și principiile personale. Investește timp în introspecție profundă și adresează-ți întrebări, multe și critice. Cercetează și învață continuu, ca mai apoi să poți face trecerea de la teorie la acțiune concretă în antreprenoriat. Astfel, vei construi nu doar un business, ci o poveste autentică de succes.

Timeline

00:00Cât de importantă este imaginea de ansamblu a unei afaceri? 00:00Despre relația dintre beneficiar și consultant 00:00Pași esențiali de urmat în definirea imaginii de ansamblu a unei afaceri

Obținerea de fonduri europene nerambursabile presupune navigarea prin complexitatea cerințelor și proceselor administrative, reprezentând o provocare semnificativă pentru mulți solicitanti. Ei bine, noi îți suntem alături cu sfaturi și sugestii pe care le poți aplica pentru a-ți ușura procesele și a înregistra rezultate remarcabile. De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEO, marketing și branding.

Leaders HUBEpisod 57