E o întrebare pe care am vazut că tot mai mulți antreprenori sau viitori antreprenori o adresează. Să-mi dezvolt un brand personal sau să-mi dezvolt un brand de companie? Este o întrebare la care se raspunde destul de greu dacă nu ești dispus să le dezvolți pe amândouă în egală măsură.
Pentru început, trebuie să știm să facem diferența între brandingul personal și cel profesional. Brandigul personal se referă la acele atuuri personale care te diferențiază și te scot din anonimat. Cel mai adesea este un exercițiu de imagine, dar fără un fond bine argumentat (cunoștințe, abilități, experiență, capabilități) imaginea este greu de susținut.
Brandingul profesional sau de companie reprezintă un cumul al percepțiilor despre brand pe care îl au audiențele cărora te adresezi. Imaginea brandului trebuie să reflecte identitatea de brand (logo, slogan, poziționare) și esența brandului (care este menirea lui). Brandul de business este unul din cele mai important active de business al unei companii.
În business-ul de azi și mai ales pentru business-urile antreprenoriale, brandingul personal (al ownerului sau al echipei de management) reprezintă un motor pentru creșterea brandului de companie. Oamenii vor să cunoască și să facă afaceri cu oameni și nimeni nu mai poate sta în umbră sau ascuns.
Despre ce înseamnă un brand personal si ce înseamnă un brand de companie
aflați mai multe in interviul avut cu Mirela Pascu, Podcast Producer & SEO Strategist. Interviul îl puteți urmări mai jos:
Trainer, Consultant Marketing si Branding Personal, Coach
În fiecare zi susţin profesioniştii să îşi construiască un brand personal puternic şi o afacere profitabilă.