3 Abilități cheie ale unei gazde podcast de succes

Gazda podcast de succes 1102x473

Podcast-urile au câștigat popularitate în ultimii ani, deoarece sunt mult mai interactive decât transmisiile radio și TV.

Pe măsură ce podcastul de tip interviu pe care il face cineva se dezvoltă și audiența crește, crește și cererea pentru abilități superioare de comunicare și intervievare ale gazdei. Drept urmare, multe persoane caută să-și îmbunătățească aceste abilități. Din fericire, există multe resurse excelente pentru a-i ajuta pe cei interesați să prezinte podcast-uri să învețe elementele de bază.

Citind acest articol vei învăța care sunt cele mai importante abilitati ale unei gazde podcast de succes și ce va trebui să faci pentru a crește podcastul tau.

În zilele noastre, oamenii caută podcast-uri bune în care pot asculta și învăța ceva nou în fiecare zi. Lumea podcasturilor devine, din ce în ce, mai populară decât a fost până acum datorită capacității sale de a împărtăși rapid cunoștințele și informațiile cu oricine dorește sau are nevoie de ele. Cu toți acești oameni care vorbesc despre cât de grozav este sa pornești propriul podcast, s-ar putea să dorești și tu să intri în acțiune!

Câteva din abilitatile cheie necesare in garantarea succesului in podcasting sunt: abilitatea de povestitor și intervievator, asigurarea calitatii sunetului si abilități de editare. De asemenea podcasterul are nevoie să cunoască elemente despre drepturile de autor și despre cum să își promoveze în mediul online propria emisiune.

Abilitatea de povestitor și de intervievator

Podcast-ul a devenit un mediu popular pentru educatori, comedianți și alți creatori de conținut pentru a-și împărtăși ideile cu lumea.

Gazdele podcasturilor de succes sunt povestitori excelenți. Ei știu cum să-i ducă pe ascultători într-o călătorie prin subiectul ales de ei, prezentându-l într-un mod organizat și captivant.

O gazdă podcast de succes trebuie să aibă capacitatea de a folosi abilități de povestire. Ea trebuie să poată construi o poveste și să o facă suficient de convingătoare pentru ca ascultătorii să dorească să audă mai mult. A avea o strategie de conținut pentru podcast constituie deopotrivă un mare avantaj competitiv. Cele mai bune gazde podcast spun o poveste într-un mod care îi face pe oameni să se simtă de parcă ar face parte din ea. În loc să asculte doar pasiv, ascultătorii lor devin participanți activi la poveste. Această conexiune poate fi realizată utilizând tehnici precum suspansul, empatia și umorul.

Gazda unui podcast de succes trebuie să poată intervieva oaspeții fără a lăsa prejudecățile lor personale să o împiedice. Ea ar trebui să cunoască toate elementele de bază ale desfășurării unui interviu, inclusiv capacitatea invitaților săi de a rămâne concentrați pe subiect. Gazda trebuie să fie capabilă să identifice ceea ce spune oaspetele și să pună întrebări suplimentare care vor genera mai multe informații în jurul răspunsului lor. Trebuie să înțeleagă cât timp vorbesc, astfel încât să nu întrerupă oaspetele, dar să mențină și controlul conversației. În cele din urmă, trebuie să respecte granițele și să nu le ofere oaspeților ocazia furnizarii de informații ce sunt irelevante.

gazde podcast de succes un podcast de succes

Abilitățile de intervievare sunt foarte importante pentru un podcaster. Un podcaster trebuie să aibă o personalitate captivantă și să știe cum să pună întrebări relevante care să îl țină pe ascultător interesat pe durata interviului. De asemenea, are nevoie de abilitatea de a face oaspeții să sune ca EXPERȚII CARE SUNT și nu doar ca oamenii care citesc scenarii de pe foi.

Iată câteva abilități de intervievare de care au nevoie cei ce își propun să devină gazde podcast de succes:

  • Pregătirea în avans a întrebărilor, cu potențialii oaspeți;
  • Conducerea conversației într-un mod care îl face pe oaspete confortabil și interesat;
  • Să poată identifica când cineva nu dorește să răspundă la o întrebare;
  • Înțelegerea modului de utilizare a tăcerii;
  • Evitând prea multe întrebări personale sau făcând să pară că îți pasă mai mult decât îți pasă de fapt.

Asigurarea calității sunetului si Abilitati de editare a acestuia

Gazda podcast-ului ar trebui să aibă abilități excelente de editare audio pentru a produce podcast-uri care sună profesional. Aceste abilitățile sunt ceea ce separă de multe ori podcast-urile unele de altele.

Printre abilitățile unei gazde podcast de succes se regăsește și abilitatea de a lucra cu tot felul de fișiere audio, inclusiv muzică, bituri, înregistrări și voice over. În plus, ar trebui să știe cum să utilizeze elementele de bază ale software-ului de proiectare a sunetului, cum ar fi Adobe Audition sau Logic Pro X. Suplimentar, aceasta trebuie să știe cum să editeze interviurile pentru eficiență de conținut și timp. Mai exact este vorba de identificarea celor mai relevante părți ale interviurilor, dar și a zonelor care pot fi tăiate sau decupate complet, dacă este necesar.

Calitatea audio a podcastului este, de asemenea, un factor esențial pentru succesul podcastului. Prezentatorul va trebui să utilizeze software de editare precum Audacity sau Garageband pentru a elimina zgomotul nedorit de fundal sau pentru a crește nivelurile de sunet.

Cunostinte despre copywriting

Pentru a avea un podcast de succes, trebuie să ai cunoștințe despre legea drepturilor de autor.

De fiecare dată când este lansat un podcast, acesta trebuie să fie protejat prin drepturi de autor pentru protecția drepturilor de autor. Dreptul de autor este o reclamație legală pe care un autor o are asupra unei opere pe care a creat-o și a publicat-o. Acesta acordă autorului drepturi exclusive asupra operei lor și împiedică alții să o copieze sau să o folosească fără permisiune.

Podcast-urile sunt protejate de legea drepturilor de autor, deoarece sunt considerate „fixate pe un suport tangibil”. Aceasta înseamnă că atunci când se face o înregistrare audio din conținut, creatorului i s-au acordat drepturi în mod implicit, deoarece este notat pe hârtie sau înregistrat ”pe bandă”. Vom discuta într-un episod extins acest subiect al drepturilor de autor relaționate cu podcastingul.

Calități suplimentare necesare unei gazde podcast de succes

O gazdă podcast de succes este cea care este capabilă să vorbească fără efort pe un subiect care este relevant atât pentru ei, cât și pentru public. Este vital ca atât gazda cât și oaspetele să fie amândoi cunoscuți și plini de umor pentru a-și menține publicul implicat pe tot podcastul. Următoarele sunt calități suplimentare ale unei bune gazde podcast:

  • Entuziasm, încredere și carismă
  • Cunoștințe pe tema pe care o acoperă
  • Angajament cu ascultătorii lor