Cum să utilizezi inteligent psihologia pentru a deveni un creator de continut de succes

De ce scrie lumea articole? De ce își pornesc brandurile secțiuni de blog în propriile siteuri? De ce să devii un creator de continut de succes?

Pentru că au nevoie să construiască încredere și relații sănătoase cu potețialii clienți. Au nevoie să cunoască oamenii din spatele afacerilor, din spatele produselor și serviciilor.

Citat John Maxwell 500x500

Pentru că doresc să își exprime propria viziune, părere, opinie, perspectivă asupra unei situații, produs sau serviciu.

Pentru că vor să adauge valoare suplimentară propriilor clienți, iar cel mai bun mod de a face asta este prin intermediul unui tool foarte eficient în costuri și foarte bogat în beneficii: articolele educative.

Nu poți face toate acestea , ca și creator de continut, fără un content de calitate și deci nu poți face asta dacă nu ai creat în prealabil o fișă psihologică a potențialului tău cititor, dacă nu l-ai înțeles pe el, Porthos și gașca sa de mușchetari.

Nu vei vinde niciodată nimic, nimănui, până nu aduci omul într-o stare de neutralitate emoțională.

Napoleon Hill

Pe scurt, înainte de a vinde un produs sau un serviciu, trebuie să ai siguranța că, omul, se află într-o stare de ZERO negativitate, ZERO dubiu, ZERO stare neutră sau chiar pozitivă. Cum putem obține o astfel de stare? O variantă sunt articolele educative.

În episodul de astăzi, Mirela Pascu, ne spune esența din spatele unui articol, a ceea ce înseamnă un content din punct de vedere psihologic și cum să construim o strategie de content coerentă .

Desigur, această strategie vine cu

Regulile de bază ale unui creator de continut

  • Scopul articolelor trebuie să fie unul educativ;
  • Este nevoie să construiești o stare emoțională pozitivă sau măcar minim neutră;
  • Crează, între cititor și tu, scriitor, un raport de personalitate agreabilă.
  • Folosește matricea de management a timpului

Companiile realizează că cele mai de succes afaceri sunt cele care se concentrează pe crearea de conexiuni semnificative cu clienții lor. Drept urmare, caută modalități de a dezvolta o conexiune umană cu publicul țintă. Cea mai simplă și la îndemână fiind o secțiune în website cu articole tip blog, news, reclame, păreri, sugestii. Această secțiune face consumatorul să simtă emoția din spatele serviciului sau produsului. Crearea de conținut care educă înainte sau în loc de vânzare, este și o modalitate puternică de a capta atenția potențialilor clienți. Oamenii s-au săturat să fie presați să cumpere produse încă de la prima vizualizare sau să devină proprietatea altcuiva. De aceea încercăm să o evităm pe cât posibil.

Citat Napoleon Hill Creator de continut 500x500

Cum putem asigura un content potrivit?

Probabil și tu, ca toți ceilalți, atunci când vrei să cauți ceva, devi foarte selectiv. Îți dorești ca Google să-ți ofere exact ceea ce ai nevoie:un ghid rapid, câțiva pași, o soluție scurtă sau un document lung și explicativ. Ei bine, dacă până acum nu ai auzit de matricea lui Stephen Covey, acum este momentul să faci cunoștință cu ea, asta dacă îți dorești să faci ceea ce trebuie pentru consumatorul tău.

Matricea de management a timpului lui Stephen Covey și contentul, au în comun un truc psihologic. Stephen Covey, delimitează 4 secțiuni: important, neimportant, urgent și neurgent. Cititorul tău și Google își doresc să primească cea mai bună și eficientă informație, în cel mai rapid mod posibil. Așadar, când decizi să împărtășești o informație, trebuie să deți controlul următoarelor linii directoare:

  1. Ce informație îți dorești să oferi consumatorului sau potențialului tău client;
  2. In ce mod, structură și complexitate o vei redacta;
  3. În care cadran emoțional se afla avatarul de cititor

imagine jos cu cadranele

creator de continut matricea de management a timpului

Trucul psihologic abia acum începe să prindă contur. Împreună cu aceste cadrane, strategia de content și contentul în sine, va oferi consumatorului informația de care are nevoie, în forma pe care și-o dorește corespunzător stării emoționale în care se află :

  • Pentru cititori situați în cadranul urgent-important, articolul trebuie să fie de lungime medie și să relateze câțiva pași, câteva soluții sau alternative de soluții la o problemă deja cunoscută. Aici regăsim oamenii care au nevoie de ceea ce le oferi într-un timp scurt și eficient.
  • Pentru cei situați în cadranul important-neurgent, articolele au o dimensiune mare, extinsă. Acele articole care trebuie să ofere cititorului o documentație corentă, istorică, educațională. Aici cititorul își dorește să afle cât mai multe informații desore subiect.

Timeline episod:

00:51Motivele pentru care ai nevoie de o secțiune de content în site 04:11Legătura emoțională dintre content și cititor

Dar asta nu este tot, episodul de astăzi vă prezintă în detaliu și exemplificat fiecare cadran, dar și rolul esențial pe care îl are un creator de conținut în transmiterea mesajului. Pentru toate aceste detalii și informații esențiale pentru strategia ta de content, ascultă întregul episod.

The Keywords PodcastEpisod 7